Πώς μπορώ να εξατομικεύσω το βιογραφικό μου

Τα πρότυπα βιογραφικού μας έχουν σχεδιαστεί να προσαρμόζονται στο περιεχόμενό σας και να φαίνονται ωραία με όλα τα σχέδιά μας. Με χαρά ανακοινώνουμε την προσθήκη τριών νέων, εντυπωσιακών προτύπων βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, με τα οποία μπορείτε να προσδώσετε φρεσκάδα σε οποιαδήποτε αίτηση. Το Κέιπ Τάουν συνδυάζει μοντέρνα κομμάτια χρώματος με έντονη γραμματοσειρά, ενώ το Γενεύη παραμένει εκλεπτυσμένο, χάρη στο διακριτικό κείμενο πάνω σε ένα ζωηρό φόντο. Το πρότυπο Λισαβόνα είναι το νεότερο μέλος της δημιουργικής οικογένειας, διαθέτοντας ένα παιγνιώδες, πολύχρωμο σχέδιο και μια ναυτική αίσθηση.  Εκτός από αυτές τις συναρπαστικές προσθήκες στη συλλογή προτύπων, υπάρχει μια βελτιωμένη έκδοση του προτύπου Μόσχα, το οποίο είναι καλύτερο παρά ποτέ.Ένα πρότυπο για κάθε ανάγκη απέχει μόνο ένα πάτημα! Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξατομικεύσετε το βιογραφικό σας. 

Εξατομίκευση της διάταξης

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξατομικεύσετε τη διάταξη του βιογραφικού σας, όπως: 

  • Αλλαγή σχεδιαστικού θέματος / χρώματος: Μάθετε περισσότερα για το πώς να αλλάξετε πρότυπο και να εξατομικεύσετε τα χρώματα εδώ. Χρησιμοποιήστε το εύχρηστο εργαλείο επιλογής εξατομικευμένου χρώματος, για να προσδώσετε ζωντάνια στο βιογραφικό σας. 
  • Προσθήκη ράβδων με χρωματική ένδειξη προόδου για να δείξετε τον βαθμό κατοχής μιας δεξιότητας: Αυτή η δυνατότητα βρίσκεται στην πλευρική στήλη, στα τμήματα γλωσσών και δεξιοτήτων. 
  • Χρήση εικόνων άβαταρ στα περισσότερα πρότυπα: Ένα προαιρετικό μα καλαίσθητο στοιχείο προσωποποίησης. 
  • Προσθήκη/αφαίρεση φωτογραφίας: Ορισμένα πρότυπα έχουν σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιούν φωτογραφία, αλλά μπορείτε να την αφαιρέσετε από οποιοδήποτε πρότυπο. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε και να αφαιρέσετε τα φόντα των φωτογραφιών, για να μοιάζουν με επαγγελματικές φωτογραφίες προσώπου.Μάθετε περισσότερα για το ανέβασμα και την επεξεργασία φωτογραφίας σας εδώ.
  • Αναδιάταξη τμημάτων*: Κάθε τμήμα κάτω από την επαγγελματική σύνοψη, στην κυρίως στήλη του βιογραφικού, μπορεί να αναδιαταχθεί. Για να αναδιατάξετε ένα τμήμα, πατήστε το εικονίδιο πλέγματος στα αριστερά του τμήματος, όπως φαίνεται παρακάτω. Στη συνέχεια, μπορείτε να σύρετε το τμήμα προς τα πάνω ή κάτω. Δείτε τα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης.

  • Αλλαγή γλώσσας: Μάθετε περισσότερα για την αλλαγή γλώσσας ενός βιογραφικού εδώ.
  • Παράλειψη τμημάτων και πεδίων: Παραλείψτε τμήματα ή πεδία από το βιογραφικό σας, αφήνοντάς τα κενά. Όσα πεδία ή τμήματα παραλείπετε αφαιρούνται αυτόματα από το βιογραφικό.
  • Μετονομασία ενοτήτων: Μπορείτε να αλλάξετε τους τίτλους των τμημάτων, ώστε να έχετε μια πιο φιλική και μοναδική εμπειρία χρήστη. 
  • Προσθήκη συνδέσμων: Προσθέστε εξατομικευμένους συνδέσμους –προς το προφίλ σας στο LinkedIn, ένα ονλάιν πορτφόλιο κ.ά.– στο τμήμα «Προσωπικά στοιχεία».
  • Προσθήκη αποτελεσματικών δεξιοτήτων με το εργαλείο πρότασης δεξιοτήτων: Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιες δεξιότητες να παραθέσετε, αλλά με τη βοήθεια των αλγορίθμων μας που βασίζονται στη μηχανική μάθηση, το CVapp.gr πλέον κάνει όλη τη δουλειά. Η εφαρμογή δημιουργίας βιογραφικού προτείνει αυτόματα κατάλληλες δεξιότητες στο πάνω μέρος του τμήματος. Καθώς προσθέτετε δεξιότητες, το σύστημα τις αναλύει και προτείνει άλλες σχετικές δεξιότητες, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε ως προς τη θέση και τη βαθμολογία. Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να εντυπωσιάσετε τους εργοδότες με τις κατάλληλες δεξιότητες. 

Επιπλέον, πρόσφατα κυκλοφορήσαμε μια σειρά βίντεο με οδηγίες για ορισμένους από τους πιο δημοφιλείς τίτλους θέσης εργασίας, που παρουσιάζουν βήμα προς βήμα τη διαδικασία δημιουργίας βιογραφικού στην εφαρμογή δημιουργίας.Συνοδευόμενα από πρόσθετα στοιχεία, πληροφορίες και συμβουλές γραφής, αυτά τα βίντεο καθοδήγησης είναι ένας άριστος τρόπος να διασφαλίσετε ότι το βιογραφικό σας θα ξεχωρίσει. 

* Επί του παρόντος, δεν είναι δυνατόν να αναδιατάξετε τα τμήματα με τα προσωπικά στοιχεία, την επαγγελματική σύνοψη, τα χόμπι και τις δεξιότητες. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να μεταφέρετε το τμήμα των δεξιοτήτων από τα δεξιά στα αριστερά ή να προσθέσετε περιθώριο ή αλλαγή σελίδας. Ελπίζουμε να διαθέσουμε περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης της διάταξης στο μέλλον. 

Πώς να προσθέσετε ένα εξατομικευμένο τμήμα

Άλλος τρόπος εξατομίκευσης του βιογραφικού σας είναι χρησιμοποιώντας εξατομικευμένα τμήματα. Μπορείτε να επιλέξετε όποιον τίτλο θέλετε για ένα εξατομικευμένο τμήμα. Για να προσθέσετε ένα εξατομικευμένο τμήμα, μεταβείτε στο κάτω μέρος της εφαρμογής επεξεργασίας βιογραφικού, για να βρείτε τις διάφορες επιλογές προσθήκης νέων τμημάτων.

  1. Γραμματοσειρές και μεγέθη γραμματοσειράς

Επί του παρόντος, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τη γραμματοσειρά ή τα μεγέθη γραμματοσειράς στα βιογραφικά ή στις συνοδευτικές επιστολές σας. Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερες δυνατότητες για τις γραμματοσειρές στο μέλλον. Στο μεταξύ, προτείνουμε να πειραματιστείτε με τα υπάρχοντα σχέδια των προτύπων, διότι καθένα τους χρησιμοποιεί λίγο διαφορετικά θέματα γραμματοσειρών. 

Πώς να δημιουργήσετε ένα μονοσέλιδο βιογραφικό

Η ιδανική έκταση για ένα βιογραφικό είναι η μία σελίδα. Για να το επιτύχετε, πρέπει να προσπαθήσετε να περιλάβετε στο βιογραφικό μόνο τις πιο συναφείς και εντυπωσιακές πληροφορίες και να απορρίψετε όσες πληροφορίες περιττεύουν και δεν ωφελούν το βιογραφικό. Έχετε κατά νου ότι δεν είναι δυνατόν να επεξεργαστείτε το μέγεθος των γραμματοσειρών, για να μειώσετε την έκταση του βιογραφικού σας. 

Φροντίστε να εξατομικεύσετε και τη συνοδευτική επιστολή σας! Η δημιουργία μιας εντυπωσιακής συνοδευτικής επιστολής ποτέ δεν ήταν ευκολότερη, ενώ πλέον μπορείτε να την ταιριάξετε με το πρότυπο του βιογραφικού σας, με το πάτημα ενός κουμπιού. Πάντα προτείνουμε να προσαρμόζετε τις συνοδευτικές επιστολές σε κάθε αίτηση εργασίας, για να αυξάνετε τις πιθανότητές σας. Διατηρώντας τις συνοδευτικές επιστολές στον πίνακα εργαλείων, μπορείτε εύκολα να επιτύχετε μια συνεκτική και οργανωμένη εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα οργανωμένη και την αναζήτηση εργασίας! 

Μην ξεχνάτε ότι πλέον μπορείτε να συγχωνεύσετε το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σας σε ένα έγγραφο PDF! Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να έχετε κάτι ταυτόχρονα βολικό και οργανωμένο. Αυτή τη νέα δυνατότητα μπορείτε να τη βρείτε στο πτυσσόμενο μενού «Περισσότερα», στα δεξιά της προεπισκόπησης του βιογραφικού / της συνοδευτικής επιστολής. Κατόπιν, επιλέξτε ποια δύο έγγραφα θα συνδυάσετε και αυτό ήταν όλο!

Ακόμη, φροντίστε να διαβάσετε το ενημερωτικό δελτίο μας, το οποίο είναι γεμάτο με τις πιο νέες και σπουδαίες συμβουλές για τα βιογραφικά και τη σταδιοδρομία. Κάθε δύο εβδομάδες, οι ειδικοί μας σε θέματα σταδιοδρομίας συγκεντρώνουν τις καλύτερες συμβουλές για τα βιογραφικά και τις θέσεις εργασίας και τις παραδίδουν στα εισερχόμενά σας. Έξυπνα κόλπα από επαγγελματίες, μέθοδοι αναζήτησης εργασίας, μελέτες για τα βιογραφικά, συμβουλές παραγωγικότητας και πνευματικής ευεξίας και άλλα, που όλα τους διαβάζονται το πολύ σε 15 λεπτά!

Ακόμη χρειάζεστε βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνήστε μαζί μας