Πώς δημιουργώ μια συνοδευτική επιστολή;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CVapp.gr, για να δημιουργήσετε, να κατεβάσετε και να κοινοποιήσετε συνοδευτικές επιστολές δωρεάν. Κάθε πρότυπο βιογραφικού έχει ένα ταιριαστό πρότυπο συνοδευτικής επιστολής, για να στέλνετε τα δύο έγγραφα μαζί. Θα έχετε πρόσβαση σε απεριόριστα πρότυπα συνοδευτικής επιστολής, εξατομικευμένα χρώματα και δυνατότητα κατεβάσματος σε μορφή PDF. Μπορείτε ακόμη και να συγχωνεύσετε το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σε ένα έγγραφο, για να διευκολύνετε τη διαδικασία επιλογής προσωπικού. Αυτή τη νέα δυνατότητα μπορείτε να τη βρείτε στο πτυσσόμενο μενού «Περισσότερα», στα δεξιά της προεπισκόπησης του βιογραφικού / της συνοδευτικής επιστολής. Κατόπιν, επιλέξτε ποια δύο έγγραφα θα συνδυάσετε και αυτό ήταν όλο! Δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης. 

Πώς να δημιουργήσετε μια συνοδευτική επιστολή στο CVapp.gr

Βήμα 1: Εισέλθετε στο CVapp.gr και από τον κυρίως πίνακα εργαλείων πατήστε την καρτέλα «Συνοδευτικές επιστολές», δίπλα στα βιογραφικά.

Βήμα 2: Επιλέξτε «Δημιουργία νέας», για να δημιουργήσετε μια νέα συνοδευτική επιστολή και να ανοίξετε την εφαρμογή επεξεργασίας. Δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Βήμα 3: Συμπληρώστε τα στοιχεία της συνοδευτικής επιστολής σας. Έχουμε 3 τμήματα για κάθε συνοδευτική επιστολή:

  • Στο τμήμα Λεπτομέρειες εργοδότη συμπληρώνετε τα ακριβή στοιχεία της επιχείρησης στην οποία απευθύνεται η συνοδευτική επιστολή, όπως όνομα εταιρείας ή όνομα υπευθύνου προσλήψεων, αν το γνωρίζετε. Αν δεν το γνωρίζετε, αφήστε το πεδίο κενό.
  • Στο τμήμα Προσωπικά στοιχεία συμπληρώνετε τα προσωπικά στοιχεία σας, μεταξύ των οποίων ο τίτλος της θέσης εργασίας. Σας βοηθάμε να ξεκινήσετε, προσθέτοντας μερικά στοιχεία από το βιογραφικό σας.
  • Στο τμήμα Λεπτομέρειες επιστολής συμπληρώνετε το μήνυμα της συνοδευτικής επιστολής σας. 

Βήμα 4: Μπορείτε να επιλέξετε ποιο σχέδιο προτύπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε και να κατεβάστε τη συνοδευτική επιστολή σας δωρεάν, μόλις τελειώσετε. Μπορείτε είτε να κατεβάσετε τη συνοδευτική επιστολή σας ως αυτοτελές PDF είτε να τη συγχωνεύσετε με το βιογραφικό σας. Αν στείλετε μια συνοδευτική επιστολή μαζί με βιογραφικό, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σχέδιο προτύπου, ώστε να ταιριάζουν τα έγγραφα. Δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης. 

  1. Άλλες συμβουλές για συνοδευτικές επιστολές

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές και πόροι για τη σύνταξη πολύ καλών συνοδευτικών επιστολών.

Πώς να αλλάξετε το όνομα και τη γλώσσα της συνοδευτικής επιστολής σας

Το όνομα της συνοδευτικής επιστολής σας θα είναι το όνομα της εταιρείας προς την οποία υποβάλλετε αίτηση. Από προεπιλογή, αν δεν προσθέσετε το όνομα της θέσης ή της εταιρείας, θα ονομάσουμε τη συνοδευτική επιστολή «Χωρίς τίτλο». Δίνοντας καλά ονόματα στις συνοδευτικές επιστολές σας, θα διατηρείτε οργανωμένο τον πίνακα εργαλείων. 

Πώς να διαγράψετε μια συνοδευτική επιστολή

Για να διαγράψετε μια συνοδευτική επιστολή, μεταβείτε στον πίνακα εργαλείων των συνοδευτικών επιστολών και πατήστε «Διαγραφή». Η διαγραφή μιας συνοδευτικής επιστολής είναι μόνιμη. Τις διαγραμμένες συνοδευτικές επιστολές δεν μπορεί να τις ανακτήσει η ομάδα μας. Δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Πού να βρείτε βοήθεια για τη σύνταξη συνοδευτικών επιστολών

Περισσότερες συμβουλές για το πώς να γράψετε μια φοβερή συνοδευτική επιστολή μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιό μας. Μετονομάσαμε το ιστολόγιο σε «The Elevator», ώστε να δηλώνει καλύτερα τον σκοπό όλων των άρθρων και των συμβουλών που προσφέρει. Το ιστολόγιο αποσκοπεί να σας βοηθήσει να φτάσετε τους επαγγελματικούς στόχους σας και να ανεβείτε στην κορυφή του πεδίου σας. Είτε αναζητάτε βοήθεια για τη δημιουργία μιας αίτησης εργασίας είτε ετοιμάζεστε για μια συνέντευξη είτε θέλετε συμβουλές για να χειριστείτε δυσκολίες στον χώρο εργασίας, το «Elevator» συγκεντρώνει τις πιο προσεγμένες συμβουλές των συντακτών μας, που ειδικεύονται σε θέματα σταδιοδρομίας. Πάντα δημοσιεύουμε νέες συμβουλές για τη γραφή βιογραφικών και συνοδευτικών επιστολών, συμβουλές σταδιοδρομίας και άλλα. Έχουμε ήδη δημοσιεύσει περισσότερα από 30 νέα άρθρα φέτος. Ακόμη, έχουμε ενημερώσει δεκάδες από τα υπάρχοντα άρθρα, ώστε να μεταδίδουν φρέσκες ιδέες και τις νεότερες συμβουλές των ειδικών για το 2022.

Ακόμη χρειάζεστε βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνήστε μαζί μας