Πώς δημιουργώ βιογραφικό;

Δημιουργήστε ένα αποτελεσματικό βιογραφικό στο CVapp.gr σε 10 βήματα

Το παρόν άρθρο παρουσιάζει τις σημαντικότερες ενέργειες στην εφαρμογή επεξεργασίας βιογραφικού, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Βήμα 1: Επιλέξτε πρότυπο και χρώμα έμφασης

Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα πρότυπο με σχέδιο κατάλληλο για τον κλάδο σας. Με υπερηφάνεια προσφέρουμε 26 μοναδικά πρότυπα σχεδιασμένα από ειδικούς, για να ανταποκριθούμε στις πολυποίκιλες ανάγκες όσων αναζητούν εργασία. Μην ανησυχείτε πολύ για την επιλογή του προτύπου στην αρχή. Αφού προσθέσετε τις λεπτομέρειες του βιογραφικού, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε σχέδιο ή να αναδιατάξετε τα τμήματα. Επίσης, έχουμε κυκλοφορήσει ένα εργαλείο επιλογής εξατομικευμένου χρώματος, το οποίο προσφέρει μεγάλη παλέτα χρωμάτων σε όλες τις διαβαθμίσεις. Η δημιουργία ενός μοναδικού βιογραφικού ποτέ δεν ήταν ευκολότερη!

Βήμα 2: Προσθέστε τα προσωπικά στοιχεία σας

Ανάλογα με την τοποθεσία ή τον κλάδο σας, ορισμένα πεδία σε αυτό το τμήμα ίσως σας αφορούν περισσότερο από άλλα. Μπορείτε να παραλείψετε πεδία ή να τα αφήσετε κενά. Έχετε κατά νου ότι αυτό είναι το πρώτο τμήμα που κοιτάζει ο αναγνώστης, άρα φροντίστε να κάνετε καλή εντύπωση. 

Αξιοσημείωτα πεδία του τμήματος «Προσωπικά στοιχεία» είναι τα εξής:

  • Τίτλος θέσης εργασίας: Αυτός είναι ο τίτλος της θέσης εργασίας την οποία θέλετε να αποκτήσετε ή για την οποία κάνετε αίτηση. Αυτό το πεδίο αναγράφεται στην κορυφή του βιογραφικού και είναι άριστος τρόπος εξατομίκευσης του βιογραφικού σας για κάθε αίτηση
  • Φωτογραφία: Αν έχετε μια επαγγελματική φωτογραφία, μπορείτε να την ανεβάσετε σε αυτό το τμήμα. Θυμηθείτε: ορισμένα πρότυπα έχουν σχεδιαστεί να δέχονται φωτογραφίες, ενώ άλλα όχι. 

Βήμα 3: Γράψτε την επαγγελματική σύνοψη

Η επαγγελματική σύνοψη προσφέρει την ευκαιρία να συλλάβετε την προσοχή του αναγνώστη με 3–4 απλές προτάσεις για τη συνολική επαγγελματική πορεία σας, την καταλληλότητά σας για τη θέση και τις επιδιώξεις σας για το μέλλον. 

Βήμα 4: Προσθέστε συνδέσμους

Οι σύνδεσμοι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αντισταθμίσετε το γεγονός ότι ένα βιογραφικό έχει περιορισμένο χώρο. Παραπέμψτε σε πρόσθετες πληροφορίες με συνδέσμους προς τα κοινωνικά σας προφίλ, τον προσωπικό σας ιστότοπο ή το διαδικτυακό σας πορτφόλιο. 

Βήμα 5: Προσθέστε το εργασιακό ιστορικό σας

Αυτό είναι το κυρίως τμήμα του βιογραφικού σας. Περιλάβετε θέσεις εργασίας κατά τα περασμένα 10 έτη οι οποίες είναι συναφείς με την επιθυμητή.  Εδώ μπορείτε να διαβάσετε πότε πρέπει να περιλάβετε όλες τις παλιότερες θέσεις εργασίας στο βιογραφικό σας και πότε όχι.  

Σε αυτό το τμήμα, τα περισσότερα σύγχρονα βιογραφικά χρησιμοποιούν κουκκίδες και λέξεις-κλειδί και εστιάζουν στα αποτελέσματα. Το πιο δύσκολο στη γραφή αυτού του τμήματος συνήθως είναι να βρείτε πώς να αποδώσετε με βραχυλογία και με ακρίβεια το ότι η πείρα σας σάς έχει εφοδιάσει με τις κατάλληλες δεξιότητες για τη δουλειά στην οποία αφορά η αίτησή σας. 

Αν κολλήσετε, κοιτάξτε πώς χρησιμοποιούσε τις κουκκίδες η περιγραφή της παλιάς θέσης εργασίας σας ή πώς τις χρησιμοποιεί η τωρινή αγγελία εργασίας. Το βιογραφικό σας πρέπει να έχει παρόμοια μορφή και παρόμοιες λέξεις-κλειδί.

Βήμα 6: Προσθέστε την εκπαίδευσή σας

Γενικά, πάντα πρέπει να περιλάβετε το πλέον υψηλόβαθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχετε παρακολουθήσει. Αν έχετε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, δεν είναι απαραίτητο να περιλάβετε λεπτομέρειες για το απολυτήριο Λυκείου ή ακόμη και για προπτυχιακά σεμινάρια. Θυμηθείτε: ο χώρος είναι περιορισμένος. Αν έχετε εκτενή εργασιακή πείρα, δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιλάβετε πρόσθετα στοιχεία για την εκπαίδευση. Ωστόσο, αν το βιογραφικό προορίζεται για την πρώτη σας εργασιακή εμπειρία μετά το σχολείο ή τη σχολή, τότε αρμόζει να αναλύσετε το εκπαιδευτικό ιστορικό σας σε αυτό το τμήμα.

Βήμα 7: Παραθέστε τις δεξιότητές σας

Το τμήμα των δεξιοτήτων προσφέρεται για να αναφέρετε στοιχεία για τον εαυτό σας με συνεπτυγμένη μορφή. Τα πρότυπά μας έχουν σχεδιαστεί να μεγιστοποιούν την εικαστική παρουσίαση της πείρας σας με συγκεκριμένες δεξιότητες. Οι δεξιότητες μπορεί να χρησιμεύσουν και για να βελτιστοποιήσετε το βιογραφικό σας με σχετικές λέξεις-κλειδί. 

Άλλο ένα χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής δημιουργίας βιογραφικού είναι το εργαλείο «Πρόταση δεξιοτήτων». Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιες δεξιότητες να παραθέσετε, αλλά με τη βοήθεια των αλγορίθμων μας που βασίζονται στη μηχανική μάθηση, το CVapp.gr πλέον κάνει όλη τη δουλειά. Η εφαρμογή δημιουργίας βιογραφικού προτείνει αυτόματα κατάλληλες δεξιότητες στο πάνω μέρος του τμήματος. Καθώς προσθέτετε δεξιότητες, το σύστημα τις αναλύει και προτείνει άλλες σχετικές δεξιότητες, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε ως προς τη θέση και τη βαθμολογία.

Για παράδειγμα, οι δεξιότητες ενός υπευθύνου πωλήσεων θα μπορούσε να είναι οι εξής: πωλήσεις, CRM, ανάπτυξη πωλήσεων, διαχείριση πωλήσεων, Salesforce, επανέλεγχος εφοδιαστικής αλυσίδας κ.ά. Κοιτάξτε τη βιβλιοθήκη παραδειγμάτων βιογραφικού, για να δείτε δεξιότητες ειδικά για τον κλάδο σας. Μπορείτε επίσης να αφήσετε το εργαλείο πρότασης δεξιοτήτων να κάνει όλη τη δουλειά. 

Βήμα 8: Προσθέστε ειδικά τμήματα και εξατομικεύστε τη διάταξη.

Στο κάτω μέρος της εφαρμογής επεξεργασίας υπάρχουν μερικά προαιρετικά τμήματα, όπως μαθήματα, συστάσεις, γλώσσες, δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και πρακτική άσκηση.  

Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ένα εξατομικευμένο τμήμα και να το ονομάσετε όπως επιθυμείτε. Αφού προσθέσετε ειδικά τμήματα, μπορείτε να αναδιατάξετε οποιοδήποτε τμήμα στο βιογραφικό σας εύκολα, όπως φαίνεται εδώ.   

Η εφαρμογή επεξεργασίας τίτλου τμήματος επίσης διευκολύνει τη σύνταξη βιογραφικού, αφού σας επιτρέπει να εξατομικεύσετε το βιογραφικό σας όπως σας αρέσει. Μπορείτε εύκολα να μετονομάσετε τα τμήματα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους στόχους του βιογραφικού σας. 

Βήμα 9: Επιμεληθείτε ξανά και ξανά

Αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι! Πριν υποβάλετε ένα βιογραφικό, φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο στον επανέλεγχο και την επιμέλεια. Διαβάστε το ανάποδα. Διαβάστε το μεγαλοφώνως. Ζητήστε από έναν φίλο να ρίξει μια ματιά. Είναι απίστευτα εύκολο να πληκτρολογήσετε κάτι λάθος χωρίς να το αντιληφθείτε. Προσπαθούμε να λειτουργούμε με τα περισσότερα εργαλεία ορθογραφικού ελέγχου, αλλά μη βασιστείτε στην εφαρμογή ή στον ορθογραφικό έλεγχο για να διασφαλίσετε ένα βιογραφικό απαλλαγμένο από δακτυλογραφικά και γραμματικά λάθη.

Άλλο ενδεχόμενο είναι να καταλήξετε με περισσότερο περιεχόμενο από όσο χωρά η σελίδα. Είναι πολύ σημαντικό να ξαναδιαβάσετε και να επιμεληθείτε το βιογραφικό σας, ώστε να περιλαμβάνει μόνο τα σημαντικότερα στοιχεία, για να είναι εστιασμένο και αποτελεσματικό.

Βήμα 10: Κατεβάστε ή κοινοποιήστε το βιογραφικό σας

Αφού επεξεργαστείτε το βιογραφικό σας, μπορείτε να προχωρήσετε σε διάφορες ενέργειες:

Με ενθουσιασμό προσφέρουμε τη δυνατότητα εξαγωγής σε μορφή DOCX (Word) για το δημοφιλές πρότυπο «Ταξίδι στο Δουβλίνο». Όμως, μην ανησυχείτε πολύ για την επιλογή του προτύπου στην αρχή. Αφού προσθέσετε τις λεπτομέρειες του βιογραφικού, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε σχέδιο ή να αναδιατάξετε τα τμήματα. 

Ταιριάξτε τη συνοδευτική επιστολή με το βιογραφικό σας

Μην ξεχνάτε ότι πλέον προσφέρουμε και 18 μοναδικά πρότυπα συνοδευτικής επιστολής, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στο βιογραφικό σας. Τα ωραία, μοντέρνα σχέδια ταιριάζουν με τα πρότυπα βιογραφικού, ώστε η αίτηση εργασίας σας να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο. Απλώς πατήστε την καρτέλα «Συνοδευτική επιστολή» στον πίνακα εργαλείων και αρχίστε να δημιουργείτε την τέλεια συνοδευτική επιστολή, για να ανεβάσετε την αίτησή σας στο επόμενο επίπεδο. Μπορείτε ακόμη και να συγχωνεύσετε το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σε ένα έγγραφο, για να στέλνετε αυτό στους πιθανούς εργοδότες. Αυτή η επιλογή συγχώνευσης σε PDF χαρίζει ευκολία και σε εσάς αλλά και στους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού –διπλό όφελος!

Μην παραλείψετε να αξιοποιήσετε τα νέα στατιστικά, όπου μπορείτε να δείτε τις προβολές του βιογραφικού σας σε μικρό και μεγάλο βάθος χρόνου. Ανακαλύψτε από πού και για πόσο χρόνο κοίταζε ένα άτομο το βιογραφικό σας. Εντοπίζοντας παγκόσμιες ευκαιρίες βάσει της πόλης/χώρας των θεατών του βιογραφικού σας, μπορείτε να μη χάνετε ενδιαφερόμενους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού!

Ακόμη, φροντίστε να διαβάσετε το ενημερωτικό δελτίο μας, το οποίο είναι γεμάτο με τις πιο νέες και σπουδαίες συμβουλές για τα βιογραφικά και τη σταδιοδρομία. Κάθε δύο εβδομάδες, οι ειδικοί μας σε θέματα σταδιοδρομίας συγκεντρώνουν τις καλύτερες συμβουλές για τα βιογραφικά και τις θέσεις εργασίας και τις παραδίδουν στα εισερχόμενά σας. Έξυπνα κόλπα από επαγγελματίες, μέθοδοι αναζήτησης εργασίας, μελέτες για τα βιογραφικά, συμβουλές παραγωγικότητας και πνευματικής ευεξίας και άλλα, που όλα τους διαβάζονται το πολύ σε 15 λεπτά!

Θα θέλαμε επίσης να ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και τους χρήστες μας να κοιτάξουν τις άριστες κριτικές που έχουμε δεχθεί στο Trustpilot. Προσπαθούμε πολύ να σας ικανοποιήσουμε όλους, και χαιρόμαστε που το καταφέρνουμε. 

Ακόμη χρειάζεστε βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνήστε μαζί μας